IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Meta и EssilorLuxottica удължават партньорството си по умните очила с 10 години

Засега не е ясно дали Meta планира да придобие дял в производителя

17:09 | 17.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Hollie Adams/Bloomberg
Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

EssilorLuxottica обяви, че е разширила партньорството си с Meta Platforms, като е договорила 10-годишна сделка за продължаване на разработването на умни очила, предава Ройтерс.

„Невероятната работа, която свършихме с Meta и все още е в ранен етап, вече се оказа важен крайъгълен камък в нашия път към създаването на очила, които са врата към свързания свят“, коментира главният изпълнителен директор на EssilorLuxottica Франческо Милери.

В съобщението, изпратено до медиите, не се споменава възможността Meta да придобие дял в производителя на очила. През юли ръководителят на EssilorLuxottica сподели, че технологичният гигант го е информирал, че може да инвестира в компанията.

По-рано Wall Street Journal съобщи, че двете компании са обсъдили възможността Meta да придобие 5% дял във френско-италианската група.

EssilorLuxottica и Meta си сътрудничат от 2019 г., като вече са създали две поколения умни очила с бранда Ray-Ban.

Въпреки че първите умни очила на компаниите не се радваха на огромна популярност сред потребителите, най-новата версия, представена в края на 2023 г., продаде повече бройки за няколко месеца, отколкото предишното поколение за две години.

Интелигентните очила на Ray-Ban и Meta позволяват на потребителите да провеждат телефонни разговори, да слушат музика и да правят снимки само с натискането на бутон, разположен в горната дясна част на очила. През май беше добавена и функция с изкуствен интелект, но само за клиенти в САЩ и Канада.

„Гордея се с работата, която свършихме с EssilorLuxottica досега, и съм развълнуван от нашия дългосрочен път напред. Имаме възможността да превърнем очилата в следващата голяма технологична платформа и да я направим модерна в процеса“, коментира главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 17.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още