IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Възраждането на Правец

Лаптопът Правец 64М вече може да бъде поръчан на цени от 1094 лв.

16:39 | 08.12.14 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pravetz.bg</em></p>

Снимка: pravetz.bg

Марката компютри "Правец" се завръща на българския пазар с лаптопа Правец 64М с нова концепция. Новото устройство е наследник на Правец 8М, който е създаден през 80-те години на миналия век и е имал само 8-битов процесор.

За разлика от своя предшественик обаче, лаптопът разполага с 64-битова архитектура, откъдето идва и името му, пишат създателите му в сайта Pravetz.bg. 

Както писахме и по-рано, зад pravetz.bg стои фирмата за почистване на преносими компютри "Лаптопклийн", чийто собственик е Бойко Вучев. Всички компоненти за компютрите ще се доставят от Тайван, а сглобяването ще става у нас.

Новият компютър представлява ултрабук с изчистен и модерен дизайн. Той е тънък и лек, а идеята на създателите му е да бъде удобен за бизнес приложение и за хора в движение. Моделът тежи само 1,8 кг. 

Устройството е оборудвано с процесори от Intel - Core i 3, Core i5 и Core i7. Той поддържа до 16 GB оперативна памет и има възможност за монтиране на дискова памет до 2 TB. 

Базовата конфигурация включва 14-инчов дисплей с HD резолюция, Intel Core i3 процесор, 4 GB RAM, 128 GB SSD. Цената възлиза на 1094 лв. Според създателите на проекта батерията на лаптопа издържа повече от седем часа. Той работи със SSD диск, благодарение на което успява да зареди операционната система за 3-4 секунди. Най-добрата версия струва малко над 2300 лв. 

Правец 64М е пуснат в 1024 лимитирани бройки, чиято предварителна продажба вече започна. Всяко едно от устройствата ще има уникален номер от 1 до 1024. Освен това на всеки един от компютрите ще е гравирано името на новия притежател.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 19 rate down comment 5
redcretin
преди 9 години
Има ЕС с още по-необятен пазар (че и част от СИВ е в него).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 7
novak li sam
преди 9 години
Ех, сега да имаше СИВ и неговия необятен пазар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 0
hellwitch
преди 9 години
Найс :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още