IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Harley-Davidson понижи годишните си перспективи след спад на продажбите

Главният изпълнителен директор Йохен Зайц остава оптимист относно вероятността за по-добри резултати през 2025 г.

18:50 | 24.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Доставките на мотоциклети на Harley-Davidson Inc. падат през третото тримесечие поради по-слабото търсене на моделите с висок марж, което предизвика ревизия в посока надолу в прогнозата за целогодишните приходи, съобщава Bloomberg.

Компанията понижи перспективите си за 2024 г., като прогнозира спад на приходите от мотоциклети в диапазона от 14% до 16%, а маржът на оперативната печалба сега се очаква да бъде между 7,5% и 8,5%. Преди това Harley очакваше спад на целогодишните приходи между 5% и 9% и марж от 10,6% до 11,6%.

Главният изпълнителен директор Йохен Зайц се позова на високите лихвени проценти, наред с по-широката несигурност относно икономиката и политиката за слабите резултати през последното тримесечие, но каза, че е „оптимист“ относно вероятността за по-добри резултати през 2025 г.

„Очакваме по-нататъшните намаления на лихвените проценти и подобреното потребителско доверие да осигурят на индустрията необходимия попътен вятър“ през следващата година, заяви той.

Акциите на Harley поевтиняват с около 2% на борсата в Ню Йорк към 18 ч. българско време. От началото на годината тяхната цена се е понижила с близо 9%.

Базираният в Милуоки производител се фокусира върху по-скъпи, по-печеливши модели мотоциклети и предлага сделки за компенсиране на високите разходи за финансиране. Но това се харесва на по-малко купувачи през последното тримесечие.

Печалбата на акция за тримесечието до края на септември достигна 91 цента, което е по-малко от отчетените преди година 1,38 долара на акция.

Това отразява по-ниските обеми на повечето основни пазари, включително 10-процентния спад на продажбите на дребно в Северна Америка. Приходите от продажбата на мотоциклети и свързаните с тях продукти достигат 876 млн. долара в сравнение очакваните от анализаторите 938,2 млн. долара.

LiveWire, звеното за електрически мотоциклети на компанията, отчете оперативна загуба за третото тримесечие от 26 млн. долара, като е продала общо 99 мотоциклета. То посочва, че продажбите на тези захранвани с батерии мотори се очаква да варират от 600 броя до 1000 броя за цялата година.

Компанията заяви през юли, че планира да намали инвентара сред дилърите с около 30% през втората половина на годината, след като се сблъска с обвинения от група представителства в САЩ, че високите нива вредят на печалбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 24.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още