IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Renault засенчи Volkswagen и Stellantis с отчета си

Компанията потвърди целогодишните си насоки, като очаква да се възползва от новите модели, включително на електрическия R5 и обновените предложения на марката Dacia

09:52 | 24.10.24 г. 7
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Френският автомобилен производител Renault SA потвърди насоките си за цялата година, тъй като очаква да се възползва от пускането на нови модели, включително на електрическия R5 и обновените спортни автомобили на марката Dacia, съобщава Bloomberg.

Приходите на групата за третото тримесечие са нараснали с 1,8% на годишна база до 10,7 млрд. евро, като леко се разминават с прогнозите на анализаторите. Производителят все още очаква марж на оперативната печалба от поне 7,5% за тази година и свободен паричен поток от 2,5 млрд. евро или повече.

„Приемът ни на поръчки остава стабилен“, заяви главният финансов директор Тиери Питон по време на пресконференция. „Очакваме четвърто тримесечие със силен растеж“, добави той.

Renault успява да засенчи европейските си конкуренти, след като Stellantis, Volkswagen и BMW понижиха насоките си за печалбата за годината през последните седмици, посочвайки като причини по-бавното търсене на електрически превозни средства, проблемите с доставчиците и спада в продажбите на пазара в Китай.

Главният изпълнителен директор на Renault Лука де Мео представи няколко нови електромобила през последните месеци, като успя да избегне проблемите около софтуера, които засегнаха графиците на европейските съперници на компанията.

Де Мео успя и да ограничи разходите, за да подобри рентабилността. Все пак 57-годишният италианец предупреди за наличието на редица предизвикателства, включително по-строгите правила на Европейския съюз (ЕС) за емисиите, които влизат в сила през следващата година.

Приходите на компанията от нейния аутомотив бизнес намаляват през третото тримесечие с 0,5% до 9,35 млрд. евро на фона на валутните колебания и по-ниските продажби в рамките на основната марка Renault. Компанията очаква приходите от продажбите на групата да бъдат подсилени през настоящия период от пускането на на пазара на превозни средства, включително R5 на цена от 25 хил. евро и нови версии на моделите Dacia Spring и Duster.

Бизнесът с финансови услуги Mobilize отчете 22% скок на приходите за третото тримесечие до 1,34 млрд. евро, тъй като се възползва от все още високите лихвени проценти.

Renault, който е по-малък от регионални съперници като Volkswagen и Stellantis, и отчете рекордна загуба през 2020 г., сега показва изненадваща сила при хибридните модели, които се задвижват както от двигател с вътрешно горене, така и от батерия.

През първите осем месеца на годината продажбите на хибридни модели на Renault са се увеличили с 55% спрямо предходната година. Ръстът на продажбите, който достига 60% през първата половина на годината, направи марката Renault втората по големина в Европа в този сегмент, изоставайки единствено от японската Toyota.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 24.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 1 ден
До: Tikva007 земия жената и идете двамата на ноктопластика... розов папагал! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 1
Tikva007
преди 1 ден
До: пръдко: Разбира се, че можеш да съдействаш - комшийката търси консултант по смятане на интегрални уравнения - материалът е от програмата за 1-ви курс Data Science в ***. Да те препоръчам ли? На приятел жената търсеше специалист по ноктопластика - и там с лекота ще съдействаш. Нещо девиаторният ключ в мазето се еббавва, та да съдействаш? След това направо в гаражите на един не му свети лампата на ланда-сондата - може да е за смяна, та ако може да я погледнеш. За утре да записвам ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 17
гъбко
преди 1 ден
Нормално е Renault, Peugeout, Citroen, Ford, Opel, Fiat да жънат успехи с хибридите. Значи, текущите хибриди са започнати да се произвеждат преди около ЕДНА година, частите за тях е започнато да се натрупват за производство преди ТРИ години, окончателните им предпроизводствени серии са одобрени преди ЧЕТИРИ години, проектирането и изпитанията им са започнали преди около ДЕВЕТ години. Евро 6 го приеха 2014г. Можете ли да смятате друзя антиваксъре-газовици-фронтоваци? Мога да съдействам ако нещо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 13
гъбко
преди 1 ден
До: тошко_стоте_акаунта Хех, Педро скъзито, ти със ставането и започна с гееювщините си, а? Иде наситен със събития уикенд. Кой знае какви сложни съчетания сте приготвили с Женя ватмана на тепиха зад механата. С ленти без ленти, по прашки без прашки, с топки, с краставици, с бухалки ... :))) ... И после да не те подиграват хората, а? Те били виновни, а не ти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 14
khao
преди 1 ден
До: тошко_стоте_акаунта за него незнам, но на теб със сигурност! :))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 9
тошко_стоте_акаунта
преди 1 ден
До: "00", а бе на тебе руснаците да не са ти бръкнали въззз дълбоко в газааа, че все руснаци ти излизат от устата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 22
рускиблата
преди 1 ден
Това да се чува!!!А, кви са резултатите на УАЗ, ВАЗ, КаМАЗ!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още