IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Xiaomi ще завърши разширяването на електромобилния си завод в средата на 2025 г.

Ангажираните с дейността работници работят извънредно, за да завършат проекта, който е в непосредствена близост до фабриката от първата фаза на комплекса

14:18 | 23.10.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Очаква се китайският производител на смартфони Xiaomi Corp да завърши разширяването на своята фабрика за електрически превозни средства в средата на 2025 г., съобщава Ройтерс, цитирайки държавни китайски медии.

Втората фаза на Xiaomi Intelligent Manufacturing Industrial Base е планирана да бъде завършена на 15 юни, информира National Business Daily, позовавайки се на източник, запознат с проекта.

Според публикацията ангажираните служители работят извънредно, за да завършат проекта, който е в непосредствена близост до фабриката от първата фаза на комплекса, разположен в новия индустриален район в Пекин, в който много високотехнологични фирми строят производствени мощности.

Компанията обяви за първи път навлизането си в бизнеса с електромобили през 2021 г. като начин за диверсификация от основната си дейност, свързана със смартфоните.

Xiaomi, която пусна в продажба първия си електрически седан SU7 миналия декември, бързо се превърна в една от основните електромобилни марки в Китай. От март до края на септември компанията е продала общо 70 хил. броя SU7.

Междувременно компанията подготвя електрически SUV модел, подобен на Model Y на Tesla Inc., като се очаква производството му да стартира през следващата година.

SUV моделът ще отбележи голямо разширяване на електромобилния бизнес на Xiaomi, в който компанията инвестира 10 млрд. долара, и който е ръководен лично от съоснователя ѝ Лей Джун.

Все още не е ясно какви спецификации и цени предвижда Xiaomi за SUV-а. Този сегмент набира все по-голяма популярност в Китай, където е предпочитан от средната класа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 23.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още