IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Виетнамската VinFast увеличава доставките на електромобили през третото тримесечие

Само през септември доставките на концерна във Виетнам възлизат на повече от 9300 броя, като това са най-високите месечни нива за страната до момента

10:28 | 23.10.24 г. 1
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Виетнамският производител на електромобили VinFast е доставил 21 912 електрически превозни средства през третото тримесечие, което е с 66% повече спрямо предходното тримесечие, съобщава Ройтерс.

Само през септември доставките на концерна във Виетнам възлизат на повече от 9300 броя, като това са най-високите месечни нива за страната до момента.

Миналия месец VinFast отчете по-голяма от очакваното загуба за второто тримесечие поради нарастващите разходи, свързани с разширението в чужбина и таксите за обезценка, въпреки че приходите ѝ се повишиха.

Компанията се разширява агресивно към азиатските пазари като Индонезия, за да се възползва от нарастващото търсене на електрически превозни средства в региона, компенсирайки по-слабите продажби в Съединените щати. Основната ѝ цел е да се утвърди като световна марка с планове да продава превозни средства на до 50 пазара.

Милиардерът, основател и главен изпълнителен директор на VinFast Фам Нят Въанг заяви по-рано, че е готов да заложи всичките си пари на растежа на компанията.

През юли VinFast отложи въвеждането в експлоатация на планираната фабрика в Северна Каролина до 2028 г. и понижи прогнозата си за доставките за тази година с 20 хил. броя до 80 хил. автомобила от първоначално планираните 100 хил. превозни средства.

Освен това производителят се готви да отвори фабрика в Индия през първата половина на следващата година и започна изграждането на монтажен завод в Индонезия през юли.

Вътрешният пазар на Виетнам ще играе ключова роля в стимулирането на приходите за остатъка от 2024 г., изтъква VinFast.

Компанията трябва да представи резултатите си за третото тримесечие на 26 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 23.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 13
гъбко
преди 2 дни
Увеличават, що да не увеличават. То всички увеличават продажбите на електрики. Само дизелите омиргат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още