IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производител на продукти от стомана реорганизира своя автомобилен бизнес в Германия

Voestalpine ще закрие своя завод в Биркенфелд и ще обособи съвместна производствена мрежа между другите съоръжения в страната

09:30 | 19.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Voestalpine ще реорганизира своя бизнес в Германия, отнасящ се до обектите за автомобилни компоненти, като производителят на стоманени продукти обмисля затварянето на една локация, за да отговори на спадащото търсене и структурните промени, съобщава Ройтерс.

Заводите в Детинген, Шмьолн, Швебиш Гмюнд и Бьоменкирх ще формират съвместна производствена мрежа, като всеки обект ще се фокусира върху избрани технологии, изтъква Voestalpine.

 „Целта на тези мерки е да осигурят бъдещето на сегмента за автомобилни доставки на бизнеса за формоване на метали в дългосрочен план, а с това и около 2000 работни места в Германия“, добавя компанията.

Дейността в Биркенфелд ще бъде преустановена в зависимост от резултата от преговорите с работническия съвет и синдиката IG Metall, което ще засегне около 220 служители.

„Въпреки продължаващите инвестиции и мерките за подобрение, дългосрочното забавяне на макроикономическата среда и свързания с това спад в поръчките от автомобилната индустрия в конкретния продуктов сегмент сигнализират, че вече не е финансово осъществимо да продължим дейността в обекта“, изтъква Voestalpine.

Около една трета от сегашната работна сила на компанията, общо 650 служители, в Детинген може да бъде засегната от адаптирането на персонала, предупреждават от ръководството.

Европейските производители на автомобили се сблъскват със слабо търсене и растящи разходи, като германските концерни, по-специално Volkswagen, са изправени пред засилена конкуренция в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 19.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още