IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейски производители на електромобили опитват да привлекат вниманието към себе си

В Париж бяха изложени електромобили на цена около 20 хил. евро

23:07 | 17.10.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

През автомобилната седмица в Париж прозиводители на електромобили от Европа представиха няколко евтини модела в опит да привлекат вниманието към себе си, пише CNBC. Рекапитулацията не е в полза на Европа -изложението Paris Motor Show показва колко голямо влияние има Китай в сектора.

Според наблюдатели обаче Европа изглежда готова да се бори. В сектора обръщат внимание, че много европейски компании, включително и Citroen, Peugeot и Renault показват своите модели, включително и малки, приемливи електромобили на добра цена. Прототипът Twingo E-Tech, който Renault показва за първи път, например ще бъде с базова цена 20 хил. евро и ще се появи на пазара през 2026 година.

Точно това е необходимо за европейските производители - автомобили, които могат да бъдат конкуренти на китайските, коментират от бранша пред CNBC. Агенцията отбелязва, че през 2023 година електромобилите от Китай са били два пъти по-евтини от европейските - 31 хил. евро, спрямо 66 хил. евро за европейските модели.

Пазарът в Европа е пред сериозни предизвикателства, включително и липсата на добри разработки за електромобили, липсата на достатъчно зарядни станции и в последно време - изчеването на държавата подкрепа. Но всичко може да се промени, когато влязат  в сила по-строгите изисквания за емисии от транспортния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 17.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
teal2247
преди 1 час
Не изпускай шанса си. Решението на много проблеми, може би и вашите са тук:---- https://come.ac/vazhno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Tikva007
преди 3 часа
*Европейски производители на електромобили опитват да привлекат вниманието към себе си* - Тя и нашата зелена мухоморка Ташка фон Мюнхаузен дер Гъбка унд Ланда-сондата постоянно се опитва да привлече вниманието върху тях, но вместо това го привлича върху себе си, като все по-често превлича и вниманието на специализирания сервиз за автономни биологични боттове на Екзарх Йосиф 59.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още