IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Компанията за автономни превози Pony.ai отново планира листване в САЩ

Стартъпът ще подаде документи за първично публично предлагане още тази седмица, като графикът и размерът на продажбата на акции все още се обсъждат

14:16 | 17.10.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Стартъпът за превози с автономни коли Pony.ai планира да подаде заявление за първично публично предлагане (IPO) в САЩ още тази седмица, съобщава Bloomberg, цитирайки източници, запознати с темата.

Компанията планира да набере до 300 млн. долара от листването, добавят източниците, пожелали анонимност.

Guangzhou Automobile Group (GAC), водещ китайски автомобилен производител, който подкрепя друга компания за автономни превози, WeRide Inc., обмисля да инвестира в IPO-то.

Графикът и размерът на листването все още се обсъждат, изтъкват източниците.

Pony.ai обмисляше продажба на акции в САЩ през 2021 г., но отложи този план, припомня Bloomberg.

Представители на Pony.ai и GAC отказаха коментар по темата.

Основана в Силициевата долина през 2016 г., Pony.ai разработва и управлява автопаркове от автономни коли в САЩ и Китай. Превозните средства включват камиони и роботаксита. През декември компанията получи разрешение за предоставяне на таксиметрови услуги без шофьори в Гуанджоу.

Миналата седмица GAC одобри инвестиция от 27 млн. долара в Pony.ai, заявявайки, че това ще задълбочи сътрудничеството между фирмите и ще насърчи развитието на автономните превози.

В списъка с поддръжници на Pony.ai влизат още Toyota Motor Corp. и саудитската Neom Co. Китайският регулатор на ценните книжа и борсите одобри през април листването на компанията в Ню Йорк, след като Пекин разхлаби ограниченията върху местните технологични компании, които се опитват да продават акции на борси в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 17.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още