IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Moody's понижи перспективата пред рейтинга на Volkswagen

Перспективата се понижава от "стабилна" на "негативна"

22:27 | 11.10.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Рейтинговата агенция Moody's понижи перспективата пред рейтинга на германския производител на автомобили Volkswagen Group, предаде Ройтерс.

Перспективата се понижава от "стабилна" на "негативна", посочват от Moody's. Агенцията се позовава на "влошените оперативни резултати на най-големия производител на автомобили в Европа".

"Очакваме през 2025 г. оперативните резултати на Volkswagen да бъдат засегнати от ниския пазарен ръст на компанията в световен мащаб. Това ще е в резултат на слабо търсене на автомобилите на компанията в Китай и на фона на стагниращ пазар в Западна Европа", посочват от рейтинговата агенция. 

Други фактори, които са причина за нейното решение, са "нарастването на ценовия натиск, възможното повишаване на разходите за преструктуриране и евентуалните глоби", които може да бъдат наложени на Volkswagen заради пропуски при спазването на екологичните изисквания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 11.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още