IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на Stellantis готви план за промени в ръководството

Карлос Таварес вероятно ще представи своето предложение на среща на борда на директорите в САЩ по-късно тази седмица

22:50 | 09.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Stellantis NV Карлос Таварес планира дълбока промяна в ръководството в отговор на катастрофалното предупреждение за печалбата на автомобилния производител, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с темата.

Таварес може да представи предложението си на среща на борда на директорите в САЩ по-късно тази седмица, добавят източниците. Съкращенията могат да засегнат различни отдели, от финансовите екипи до регионалните ръководители, както и ръководителите на марките в рамките на групата.

Очаква се членовете на борда да обсъдят бъдещето на 66-годишния главен изпълнителен директор по време на двудневната среща, изтъкват още източниците. Събитието беше планирано още преди Bloomberg да съобщи миналия месец, че председателят Джон Елкан е започнал да търси наследник на Таварес, чийто договор изтича в началото на 2026 г.

Таварес, който иска да съкрати разходите, се опитва да си върне контрола след седмици на неуспехи, които накараха автомобилния производител да понижи очакванията си за печалбата и паричния поток за годината. Въпреки че повечето европейски конкуренти също се сблъскват с намаляващото търсене, мащабът и моментът на предупреждението на Stellantis повдигнаха въпроси относно управлението на автомобилния производител.

Не е ясно дали директорите ще подкрепят плана на главния изпълнителен директор, като все още са възможни други резултати, изтъкват източниците. Членовете на борда също така ще се съсредоточат върху усилията за възстановяване в САЩ, най-големият пазар за Stellantis.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 09.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още