IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ford е поредният автопроизводител, който отчита спадащ ръст на продажбите в САЩ

През първите девет месеца Ford е продал 67 689 електрически модела, изоставайки от основния си конкурент General Motors, който е доставил 70 450 електромобила

12:42 | 03.10.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ford Motor Co. е поредният американски автомобилен производител, който отчете по-слаб ръст на продажбите на нови превозни средства на американския пазар през третото тримесечие, тъй като купувачите продължават да избягват покупките поради все още високите цени на моделите, съобщава Ройтерс.

Компанията записа ръст от 0,7% на продажбите на американския пазар за третото тримесечие, като силен тласък е осигурен от 12,2-процентното увеличение при доставките на електромобили.

От началото на годината до края на септември Ford е продал общо 67 689 електрически модела в САЩ. За сравнение, General Motors е доставил 70 450 електромобила за същото време.

Основните производители на автомобили в САЩ, включително Toyota и General Motors, отчетоха по-рано тази седмица разочароващи продажби за тримесечието, като някои от тях се позоваха на опасенията за достъпността и по-малкото дни за продажба.

Stellantis, компанията майка на Chrysler, също обяви спад на продажбите от 20% и добави, че ще „продължи да предприема необходимите действия“, за да стимулира продажбите и да се подготви за пазарните дебюти на своите нови модели през 2025 г.

Потребителите също промениха предпочитанията си през последната година, фокусирайки се върху достъпни субкомпактни кросоувъри и пикапи вместо върху по-големи луксозни модели.

Продажбите на най-продаваните пикапи на Ford от серията F са нараснали с около 4% през тримесечието в сравнение с близо 13-процнентното увеличение за същия период на миналата година. Продажбите на по-достъпния компактен пикап Maverick са скочили с 33,2% до 31 883 броя.

Общите продажби на Ford през тримесечието са нараснали до 504 039 превозни средства спрямо 500 504 коли за същото време на 2023 г. Това се сравнява със 7,7% увеличение на продажбите за същия период на миналата година.

Като цяло продажбите на нови автомобили в САЩ през септември достигат около 1,17 млн. броя, показват данни, публикувани от Wards Intelligence.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 03.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още