IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Audi не успява да намери купувач за своя закъсал завод в Брюксел

Въпреки това марката все още е отворена към оферти

19:20 | 01.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Марката луксозни автомобили Audi, част от германската автомобилна група Volkswagen, засега не е успяла да намери купувач за своя завод в Брюксел, който беше подложен на преоценка през юли, изтъквайки, че нито един от потенциалните 26 купувачи, с които е водела преговори, не е готов да се ангажира с близо 3000 души персонал.

„За съжаление в момента няма концепция, която да осигури работните места на обекта в дългосрочен план“, признава Герд Валкер, член на борда на Audi, отговарящ за производството.

Говорител на Audi отделно посочи, че марката е разговаряла както с производители на автомобили, така и с доставчици за продажбата на завода, добавяйки, че все още има време за подаване на оферти.

През юли Volkswagen понижи перспективата си, след като предупреди, че може да се наложи да затвори фабриката на Audi в Брюксел поради рязък спад в търсенето на електрически превозни средства от висок клас.

Трудностите при намирането на купувач за фабриката засилват по-широките страхове за възможното закриване на заводи на Volkswagen в Германия, съображения, които водещият европейски производител на автомобили за първи път обяви преди месец.

Белгийският вестник De Tijd съобщи миналия месец, че китайският производител на електромобили Nio е сред страните, заинтересовани от обекта на Audi в Брюксел.

Попитан за повече информация относно новината, главният изпълнителен директор на Nio Уилям Ли отрече компанията да има планове за придобиване на завода.

В момента се водят разговори за социален план за персонала на фабриката, информира още Audi, добавяйки, че работна група проучва дали има бъдеще за обекта в рамките на Volkswagen Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 01.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още