IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GM съкращава 1700 служители в завода си в Канзас

Първите два кръга със съкращения ще започнет на 18 ноември

13:51 | 22.09.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

General Motors ще съкрати 1695 работници в завода си Fairfax Assembly в Канзас, съобщи компанията в уведомление, изпратено по-рано тази седмица и цитирано от Ройтерс.

Говорител на GM потвърди съкращенията, които първоначално бяха обявени от Automotive News, и добави, че първите два кръга ще започнат на 18 ноември и ще засегнат временно 686 служители на пълен работен ден и ще прекратят договорите на 250 временни служители.

Във втората фаза, която ще започне на 12 януари догодина, 759 служители на пълен работен ден ще бъдат временно съкратени, потвърди говорителят.

През май GM съобщи, че ще направи пауза в производството на модела си Cadillac XT4 след януари 2025 г. в Канзас, което ще доведе до съкращаването на служители в производството до възобновяването му в края на 2025 г. за моделите Bolt EV и XT4 на една и съща поточна линия.

„Както беше обявено през май, GM инвестира около 390 млн. долара в нашия завод Fairfax Assembly Plant, за да повиши производството на новия модел Chevrolet Bolt EV“, каза говорителят на GM в имейл до Ройтерс.

„За да се улесни инсталирането на новите уреди, служителите ще бъдат временно съкратени до възобновяването на производството в средата на 2025“, каза говорителят.

През август компанията също обяви, че съкращава над 1000 служители в цял свят в подразделенията си за софтуер и услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 22.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още