IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Звеното за автономни коли на General Motors започва тестове в Калифорния

Cruise ще разположи няколко превозни средства за ръчно картографиране в района на залива, след което ще започне полеви тестове

15:36 | 20.09.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Подразделението на General Motors Co. за автономни превозни средства Cruise ще започне контролирани тестове с до пет роботаксита през есента в района на залива на Калифорния, съобщава Ройтерс.

Cruise ще разположи няколко превозни средства за ръчно картографиране в района, след което ще започне тестването, става ясно от публикация в социалната платформа X.

През април компанията възобнови дейността си в САЩ с малък автопарк от управлявани от хора превозни средства в Аризона, около шест месеца след като звеното преустанови дейността си.

Cruise спря услугата си за автономни превози миналия октомври, след като пешеходец в Сан Франциско, блъснат от друга кола, беше повлечен от едно от нейните роботаксита.

„Възобновяването на тестовете в района на залива е важна стъпка в посока напред, докато продължаваме да работим в тясно сътрудничество с регулаторите на Калифорния и местните заинтересовани страни“, изтъква Cruise.

Регулаторът за моторните превозни средства на Калифорния издаде проекторегламенти за експлоатацията на автономни превозни средства по основните пътища през август, проправяйки пътя на роботизираните търговски превозни средства да започнат доставки на дълги разстояния.

Основният конкурент на Cruise в САЩ, Waymo, звено на Alphabet, сключи партньорство с Uber Technologies Inc., като последният ще предложи услуга с роботаксита в Остин, Тексас, и Атланта, Джорджия.

В началото на следващата година Uber ексклузивно ще управлява нов автопарк от изцяло електрически превозни средства Jaguar I-PACE на Waymo, предоставяйки услуги, включително почистване и ремонт на превозни средства, става ясно от съвместно изявление на компаниите.

Waymo ще отговаря за тестването и експлоатацията на Waymo Driver и ще осигури пътна помощ и друга поддръжка на водача. Размерът на автопарка „ще нарасне до стотици коли с течение на времето“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 20.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още