IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Френски автомобилни доставчици: Секторът може да загуби половината от работните си места

Асоциацията се позова на спада в обема на продажбите на автомобили, забавянето на пазара на електрически превозни средства и конкуренцията от Китай

23:23 | 18.09.24 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ръководителят на френската асоциация на автомобилните доставчици Fiev предупреди, че секторът е изложен на риск да загуби половината от работните си места през следващите години, позовавайки се на спада в обема на продажбите на автомобили, забавянето на пазара на електрически превозни средства и конкуренцията от Китай, съобщава Ройтерс.

„Като се има предвид активността (...), вероятността от загуба на половината от работните места, за съжаление, няма да изглежда преувеличена през следващите пет години, това може да се случи много, много бързо“, предупреждава Жан-Луи Пеш, президент на Федерацията на индустриите за автомобилно оборудване, по време на пресконференция.

По-рано тази година френският доставчик OPmobility заяви, че много производители на автомобили възобновяват плановете за развитие на автомобили с двигатели с вътрешно горене на фона на по-бавното от очакваното търсене на електрически превозни средства, като купувачите са отблъснати от регулаторната несигурност и упорито високите цени.

Обемите на електромобилите, произведени от американски, германски и френски производители, в момента са с 40% до 45% по-ниски от първоначалните очаквания, „което означава, че капацитетът, който е въведен от нашите клиенти и от нас самите, изисква непрекъснато коригиране“, разкрива главният изпълнителен директор на OPmobility Лоран Фавр, цитиран от Bloomberg. „Ние адаптираме начина, по който работим с нашите клиенти“, добавя той.

Преходът към електромобили в Европа се забави поради високите цени на превозните средства и премахването на субсидиите от редица правителства. Неуспехът кара компании като Mercedes-Benz Group AG да понижат своите цели за продажби на коли с този вид задвижване, докато производителите на батерии преразглеждат проектите си, планирани за реализиране в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 18.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 19
гъбко
преди 1 седмица
До: evlogi Никой Никъде Нищо не продава на загуба! Маржът на печалба е малък, и не им стига да раздават дивиденти на тунеядците. Затова са тези сърцераздирателни ежедневни материали за малки продажби и закриване на съоръжения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
evlogi
преди 1 седмица
Най-забавното е,че за да покрият изискванията за емисиите и за да избегнат глоби, европейските компании трябва да продават все повече EV.За да стане това, ще трябва да намалят цените им,което значи,че ще ги продават на още по-голяма загуба.Която ще трябва да покрият чрез повишаване на цените на колите с ДВГ. И към момента става така,че тъй като първите не са желани, а вторите стават скъпи, общият пазар намалява, както наскоро заяви и шефът на Фолксваген.С 2 млн коли е по малък спрямо 2019 година
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още