IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Toyota произведе по-малко автомобили за шести пореден месец

Продажбите на компанията в световен мащаб са се свили с по-малко от 1%

11:20 | 29.08.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Toyota Motor съобщи в четвъртък, че глобалното ѝ производство се е понижило за шести пореден месец през юли, засегнато от спадове на пазари като Китай и Тайланд, въпреки че понижението е по-малко от двуцифрения спад от предишния месец, съобщава Ройтерс.

Производството за юли е спаднало с 1% в сравнение със същия месец на предходната година до 804 610 автомобила, като това в Китай е намаляло с 6%, а в Тайланд – с 13%.

Продажбите в световен мащаб са се свили с по-малко от 1%, повлечени от спадовете на водещите пазари САЩ и Китай.

Продажбите в САЩ са намалели с 5% поради по-малкия брой дни за продажба в сравнение с миналата година и спиране на производството и доставката на спортните автомобили Grand Highlander и Lexus TX заради проблеми с въздушната възглавница.

Продажбите в Китай са намалели на фона на продължаващия натиск върху чуждестранните автомобилни марки от преминаването към електрически превозни средства и плъгин хибриди, продавани от китайски производители на автомобили.

Данните за глобалните продажби и производство на Toyota включват луксозната ѝ марка Lexus.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 29.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още