IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финансовият вицепрезидент на Tesla напусна компанията

Това е поредният високопоставен мениджър, който се оттегля от гиганта

14:50 | 23.08.24 г.
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Финансовият вицепрезидент на Tesla е напуснал компанията в рамките на допълнителни промени в ключовите позиции на производителя на електромобили. Това се случва, след като по време на преструктурирането на гиганта през пролетта няколко дългогодишни мениджъри също се оттеглиха, пише Wall Street Journal.

Вицепрезидентът Срийла Венкатаратнам, ветеран с 11-годишен стаж в компанията, обяви в LinkedIn, че ще си вземе почивка от работата, след като се оттегли от позицията си.

Венкатаратнам посочва, че е изиграла стратегическа роля в строежа на заводите, ускоряванена  производството на електромобили и разрастването на енергийния бизнес на Tesla. Докато тя работеше в компанията, пазарната капитализация на Tesla нарасна от 4 млрд. долара до 1 трлн. долара през 2021 г. Сега капитализацията на гиганта възлиза на 700 млрд. долара.

Tesla не е отговорила на запитването за коментар.

Производителят на електромобили преживява вълна от оттеглящи се ключови кадри през последната година, включително двама от най-старшите директори в близкия кръг на Мъск – неговият главен финансов директор и ръководителят на енергийния бизнес, който ръководи Tesla през периода на бърз растеж на продажбите на автомобили и глобалната експанзия.

Същевременно Tesla е изправена пред все по-голям натиск от конкуренцията на пазара на електромобили, както и от несигурността от промяната в стратегията на Мъск, в рамките на която той позиционира Tesla като компания за изкуствен интелект и роботика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 23.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още