IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Zeekr предизвиква Tesla: батериите ни се зареждат по-бързо

Компанията анонсира нова супербърза зареждаща станция

20:42 | 13.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg LP
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg LP

Китайският производител на електромобили Zeekr представи новите си батерии с коментара, че те са най-бързо зареждащите се в света, пише CNBC. Благодарение на зарядните станции батериите на компанията се зареждат от 10% до 80% за малко повече от 10 минути. При -10°С това може да бъде постигнато за 30 минути.

Заявката отговаря на едно от най-устойчивите притеснания на собствениците на електромобили - какво разстояние ще могат да изминат с едно заредане на батерията си.

Анонсът е и предизвикателство за Tesla. Компанията преди време заяви, че нейните батерии могат да изминат 200 мили (около 320 км) с едно зареждане за 20 минути.Model 3 изминава към 175 мили с 15-минутно зареждане, казват още от компанията. Това означава, че батерията се зарежда до 48%, ако бъде прието, че с пълен заряд на батерията автомобилът изминава около 363 мили, изчислява CNBC.

Китайският производител обеща новият ѝ седан, който ще бъде пуснат на пазара през следващата седмица, ще бъде първият с новата батерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 13.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още