IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis улавя пазарната вълна – ще предложи до 36 хибридни модела в Европа

По този начин автомобилната група ще отговори на нарастващото търсене на този тип задвижване до 2026 г.

11:50 | 09.07.24 г. 2
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Stellantis NV ще разшири гамата си от достъпни хибридни превозни средства до 36 модела в Европа до 2026 г., за да отговори на нарастващото търсене на този тип задвижване, алтернатива на колите с бензиново гориво и електрическите превозни средства, съобщава Ройтерс.

Френско-италианската автомобилна компания, създадена чрез сливането през 2021 г. между производителя на Peugeot, PSA Group, и Fiat Chrysler, обяви, че ще предложи 30 хибридни модела тази година в рамките на девет от своите 14 марки, включително Fiat, Peugeot, Jeep и Alfa Romeo, и ще пусне още шест през следващите две години.

Stellantis, която не посочи колко такива хибридни модели вече продава, заяви, че отговаря на бързото нарастване на поръчките на клиенти за хибриди в Европа. Групата добави, че продажбите на този вид задвижване в региона са се увеличили с 41% през първите шест месеца на тази година.

Компанията посочи през юни, че продажбите ѝ на електромобили остават стабилни от началото на 2024 г. въпреки по-слабото търсене в световен мащаб.

Stellantis изтъкна, че се фокусира върху продажбата на "меки хибридни" превозни средства, които нямат щепсел за зареждане и които използват 48-волтова батерия с ниско напрежение, автоматична скоростна кутия с двоен съединител и подсилена система за възстановяване на спирачната енергия.

Достъпната хибридна технология на Stellantis позволява пробег до един километър с изцяло електрически режим в сравнение с около 80 километра при плъгин хибридната технология на групата.

Междувременно стремежът на групата да реализира дълбоки съкращения на разходите се натъква на препятствия на фона на забавянето на широкия пазар и други проблеми с веригата на доставки.

През последните месеци перспективите пред автомобилната индустрия се влошиха, като потребителите бяха притеснени от високите разходи по заеми и приглушения икономически растеж. Тези проблеми изместиха други, свързани с осигуряването на минерали и части, които задушиха производството и надуха цените на превозните средства. Забавянето на търсенето на електрически превозни средства е още едно предизвикателство, като решението на Европейския съюз (ЕС) да наложи допълнителни мита върху вноса на китайски електромобили допълнително усложнява нещата.

В САЩ ограничаването на инвентара на превозните средства е сред най-належащите проблеми на Stellantis. Въпреки че продажбите в страната се подобриха през май, абсолютните запаси все още достигат рекордно високо ниво от 423 хил. превозни средства, изтъква анализаторът на Citigroup Inc. Харалд Хендриксе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 09.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 9
zelka007
преди 1 седмица
тези така наречени "меки хибриди" не са предназначени да вървят на ток ... тук технологията е съсредоточена в икономията на градското каране ... двигателите са три цилиндрови , 1200 кубика , с турбо с променлива геометрия , и са специално разработени за съвместна работа с електромоторите на групата . батериите са малки 0,9 или 0,6кВтч и са под шофьорската седалка . включват се при потегляне , спиране , ускорение , маневриране . при градско пестят около 40% от горивото . според каталога де . :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още