IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийската Ola получи регулаторно разрешение за планираното IPO

Компанията планира да листне акциите си до средата на юли и през следващите дни ще се свърже с инвеститорите, за да оцени търсенето

11:44 | 12.06.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Индийският производител на електрически скутери Ola Electric получи одобрение от регулаторите в азиатската страна да реализира планираното първично публично предлагане (IPO) на стойност 660 млн. долара, съобщава Ройтерс, цитирайки източници, запознати с плановете на компанията.

Подкрепената от японския инвестиционен конгломерат SoftBank и базираната в Сингапур Temasek Ola е подала документи за листване до индийския борсов регулатор миналия декември, като продажбата се очаква да подкрепи разширяването на бизнеса ѝ.

Сега Ola планира да листне акциите си до средата на юли и през следващите дни ще се свърже с инвеститорите, за да оцени търсенето, изтъкват източници.

Компанията вече се срещна с представители на редица международни инвеститори по-рано тази година, но ще „обсъди отново условията и ще обясни на бизнеса“, посочва вторият източник.

Ola е най-големият производител на електрически скутери в Индия в едно сравнително малко, но бързо развиващо се пространство и се конкурира с TVS, Bajaj Auto и Ather Energy.

Последната оценка на компанията възлиза на 6,4 млрд. долара от септември 2023 г.

През август Ola представи своя първи електрически мотоциклет, стремейки се да пренасочи повече купувачи от конвенционални двуколесни превозни средства към електрически.

Базираната в Бенгалуру компания представи четири премиум електрически мотоциклета по време на събитие в свой завод в южния индийски щат Тамил Наду, като доставките на моделите започнаха по-рано тази година.

Компанията показа и нов електрически скутер – S1 X, на цена от 89 999 рупии (1085 долара), като това е най-евтиният скутер на Ola с такова задвижване до момента. Той е в продажба от декември.

Междувременно Ola изгражда най-големия център за електрически превозни средства в света, за да произвежда захранвани с електричество двуколесни превозни средства, автомобили и батерии, както и търговски обекти и жилищни сгради за служителите, изтъкват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 12.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още