IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автономни камиони поставят рекорд за липса на инциденти в Китай

Превозните средства на Inceptio са изминали 100 милиона километра без произшествия, като системата на стартъпа покрива 83% от магистралите в Китай

09:20 | 12.05.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Китайският стартъп за автономни технологии Inceptio Technology заяви, че неговите камиони са изминали 100 милиона километра без инциденти, което е рекорд за логистичната индустрия, интегрираща тази технология, съобщава Bloomberg.

Системата на компанията покрива 83% от националните магистрали в Китай. Общо 1864 шофьори, управляващи роботизираните камиони от второ и трето ниво на автономност, са допринесли за постигането на крайъгълния камък, изтъква Inceptio.

Автономното шофиране се категоризира на различни нива в зависимост от това каква е степента на човешкото участие. Превозните средства от второ и трето ниво на автономност могат да изпълняват задачи, свързани с шофиране и навигация, но все още се изисква човешки фактор, докато при четвърто ниво и нагоре камионите могат да се движат без човек зад волана.

„Постигнахме известен първоначален успех на китайския пазар“, изтъква главният изпълнителен директор на Inceptio Джулиан Ма в интервю за Bloomberg. „До края на април търговският пробег на всички тежкотоварни камиони, задвижвани от Inceptio, надхвърли 100 млн. км. Това е най-голямото търговско внедряване на автономни камиони в световен мащаб“, добавя Ма. 

Няма инциденти, твърдят от компанията.

Много маршрути за превоз на дълги разстояния варират между 1000 километра и 1500 километра. Системата на Inceptio може да покрие 90% до 99% от това, изтъква Ма, като водачите трябва да поемат само останалите от 1% до 10%.

В списъка с клиенти на компанията изтъпкват някои от най-големите логистични компании в Китай, включително ZTO Express и SF Express, както и марки за потребителски стоки като Budweiser и Nestle. Стартъпът се стреми да се разшири в международен план, като насочва вниманието си към други пазари, включително Япония, Бразилия, Европа и Близкия изток, добавя Ма.

Inceptio работи за включване на изкуствен интелект (ИИ) в своята технология, за да предложи по-бързи, интелигентни реакции при шофиране. Компанията разшири своите партньорства сред производителите на автомобили, за да включи Dongfeng Commercial Vehicle, China National Heavy Duty Truck Group и Foton Motor Co.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 12.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
cyclop
преди 1 месец
Да не бяхме живели при соц, да не знаехме как се лъже и крие. Атомна централа взривиха и не разбрахме. Та на камиончетата ли няма да им излезе стъкмистиката. Те и от Ковидизмишльотина нямаха случаи за две години. Айдееееееееееееееееее фффффффффффффффффаааааааааааккккооооооооооооооооооооооо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още