IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на батерии SK On ще привлече 944 млн. долара от инвеститори

Компанията иска да увеличи повече от два пъти глобалния си производствен капацитет до средата на десетилетието

15:43 | 24.05.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Подразделението за батерии на SK Innovation Co. ще привлече до 944 млн. долара от финансови инвеститори в опит да увеличи повече от два пъти глобалния си производствен капацитет до средата на десетилетието, съобщава Bloomberg.

SK On си е подсигурила до 800 млн. долара от консорциум, ръководен от MBK Partners, и още 144 млн. долара от саудитската SNB Capital, се казва в изявление на SK Innovation в сряда. Южнокорейската компания търси дългосрочни финансови инвеститори, за да осигури непрекъснат растеж на своя бизнес с батерии, се казва още в съобщението.

Производителят на батерии за електрически превозни средства, който има заводи в САЩ, Южна Корея, Китай и Унгария, има за цел да увеличи производствения си капацитет в световен мащаб до поне 220 гигаватчаса до 2025 г. от 88 гигаватчаса в края на миналата година, допълва компанията.

Отделно SK On също ще вземе заем за 2 трлн. вона (1,5 млрд. долара) от своите клиенти Hyundai Motor Co. и Kia Corp., се казва в съобщението. Това се случва, след като Hyundai и SK On обявиха план през април да похарчат съвместно до 5 млрд. долара за завод за батерии за електромобили в щата Джорджия в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 24.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още