IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla въвежда и парична отстъпка към субсидиите за покупка на своите модели в Китай

Компанията ще субсидира с 860 долара покупката на Model 3 и Model Y, чиито базови версии в момента се предлагат на цена от 38 046 евро и 288 900 юана

10:08 | 07.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електромобили Tesla Inc. предлага допълнителни стимули за китайските клиенти, които възнамеряват да закупят или очакват доставка на някой от неговите модели този месец, като това е поредният опит на компанията да стимулира продажбите на най-големия автомобилен пазар в света, съобщава Bloomberg.

Ръководеният от Илон Мъск глобален лидер при продажбите на изцяло електрически коли ще субсидира с 6000 юана (860 долара) покупката на Model 3 и Model Y, чиито базови версии в момента се предлагат на цена от съответно 265 900 юана (38 046 евро) и 288 900 юана (41 337 евро) след приспадане на държавните субсидии, изтъква говорител на Tesla.

Новата оферта допълва редица съществуващи стимули, които компанията обяви наскоро на фона на засилващата се конкуренция в Китай в лицето на местните производители и охлаждащото се търсене. Въпреки че намали цената на своите модели, които предлага в Китай, Tesla предложи застрахователни субсидии и възстанови програмата за препоръчани потребители.

По-рано тази седмица Bloomberg съобщи, че Tesla планира да намали производството във фабриката сив Шанхай с около 20% спрямо ноември, като компанията разполага с необходимата гъвкавост да го възстанови във всеки един момент, ако търсенето предлага подобна възможност. Това подхранва безпокойството, че търсенето в Китай, ключов пазар за Tesla, не отговаря на очакванията.

Представител на Tesla в Китай определи като „невярно“ твърдението, че компанията планира да намали производството, отказвайки да предостави допълнителна информация.

Tesla успя да достави рекордните 100 291 автомобила, произведени във фабриката в Шанхай, през ноември, обяви в понеделник (5 декември) Цуи Донгшу, генерален секретар на Китайската асоциация за леки автомобили, без обаче да предоставя разбивка на това колко превозни средства са били предназначени за вътрешния пазар и колко за износ.

Всеки един електромобил Model 3 и Model Y, поръчан в Китай тези дни, трябва да бъде доставен в рамките на месеца, показва информация, споделена на сайта на Tesla.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още