IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В кои 10 автомобила може да инвестираме през 2021 г.?

Екип от пазарни анализатори изчислява кои ще са най-търсените колекционерски автомобили през следващата година

18:15 | 20.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Honda S600

Година на производство: 1964–70 г.

S600 не е изнасян за САЩ, така че рядко се среща версия с волан от лявата страна, но все пак може да се намери. Първоначално предлаган като роудстър и купе, това е първият автомобил, произвеждан някога от Honda и предлаган в два варианта на оборудване. Автомобилът е със скромен двигател – 57 конски сили, като може да развие скорост до 144 км/ч.

Volkswagen Vanagon Westfalia

Година на производство: 1980–91

Класическият Vanagon остава търсен до голяма степен заради „романтиката“ на живота на пътя. Упоритият отказ на VW да го замени с нещо почти толкова практично, класически и евтино означава, че наличните бройки продължават да радва и събират нови фенове. „Предоставя мобилност, гъвкавост и много свобода“, изтъква Раболд, като добавя: „Освен това се предлага в толкова много варианти. Можете да го персонализирате, за да бъде точно това, което искате. Пазарът за това е огромен".

Ford GT

Година на производство: 2005–06 г.

Когато Ford решава да направи модерен GT, който да се позовава на оригиналния GT40 от 60-те години на миналия век, полученият продукт в крайна сметка предлага няколко неща, които липсват при оригинала: по-удобен, по-практичен за потребителя и с множество функционалности. Това е истински американски суперавтомобил.

"Това са наистина специални автомобили", споделя Раболд. „Още от създаването им всички знаеха, че са специални“, добавя той.

Ford Ford

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Audi TT Quattro Coupe

Година на производство: 2000–06 г.

Автомобилът се превърна в прототип за много други коли след него. Интересният дизайн, множеството елементи по визията издигат Audi TT в еталон за редица копия през следващото десетилетие. Колата помага на своя производител да спечели нови привърженици, които до момента не са обръщали внимание на марката.

Особено голяма популярност Audi TT придобива във Великобритания и САЩ, превръщайки се в „модна играчка“.

Jaguar XK120

Година на производство: 1948–54 г.

Пуснат на пазара през 1948 г., това е най-старият автомобил, който присъства в Bull List. Колата е бърза. Jaguar поставя световен рекорд за най-бърз сериен автомобил през 1949 г. През последните години моделът изпада в немилост, което води и до по-ниски цени. Това го поставя в обсега на по-младите колекционери.

Honda CB750

Година на производство: 1969 г.

Лекият и надежден мотоциклет CB750 Four на Honda преодоля досегашните европейски марки на пазара на мотоциклети. Тъй като са произведени приблизително 400 000 броя, не би трябвало да имате проблеми с намирането му.

Toyota Land Cruiser

Година на производство: 1993–97 г.

Пикапът на Toyota е създаден за използване от представителите на ООН и от него лъха на практичност. По-специално серията 80 тепърва започва да привлича глобално внимание заради своята функционалност и комфорт. „Открихме, че има наистина голям брой от тях, които се изнасят - това наистина прави впечатление“, изтъква Раболд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още