IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искат ли наистина потребителите електромобили?

Има ли вероятност автомобилната индустрия да бърка в преценката си за голямо търсене?

10:58 | 04.08.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Глобалният пазар на електромобили се намира в едно изключително интересно положение – купувачите декларират, че искат да купуват електрически превозни средства, но производителите не отчитат масово навлизане на тези возила на важните пазари. Откъде идва това противоречие и разминаване в позициите?

 

Големите автомобилни компании са категорични, че клиентите в момента не искат да купуват електромобили. През юни един от големите шефове на BMW Клаус Фрьолих заяви, че „в момента няма запитвания от страна на клиентите за електромобили, нито едно”. Много от големите шефовете в индустрията също споделят мнението на Фрьолих.

Дали обаче има вероятност автомобилната индустрия да бърка в преценката си? 

В последното изследване на Consumer Reports резултатите насочват към такъв извод – 63% от потенциалните купувачи на нови автомобили в Щатите декларират интерес към покупката на електромобил. Изследването е представително за САЩ, проведено е в национален мащаб и в него са участвали 1659 човека, като всички те са декларирали желание да купят нов или употребяван автомобил в рамките на следващите 2 години.

31% от анкетираните заявяват, че обмислят следващата им кола да е електромобил, 27 са на мнение, че в „един момент” биха обмислили такава покупка, а 5% заявяват, че определено ще купят електромобил, когато си сменят колата. 

Вижте целия материал на AutoMedia.bg.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 4 години
BMW Клаус Фрьолих заяви, че в момента няма запитвания от страна на клиентите за електромобили, нито едно---логика ала Импестора !?! .... А имате ли запитвания за летящи чинии ? Следователно никой не иска, нали !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
Имхотеп
преди 4 години
Aбе скот, ти верно си скот.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
я виж тука , шото има дадени и цени кое колко струва , да видиш колко бързо се обръща палачинката при желание ... :)))https://***.theguardian.com/money/2018/jul/02/norway-electric-cars-subsidies-fossil-fuel
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
zelka007
преди 4 години
:))) ... ха ха , добЪр ... ел колата е като другите коли , по нищо не се различава . средство за придвижване . те хората са си обичали и конските каляски и биволските каруци :))) пък виж сега . електрическите коли и хибридите са просто технология , нищо повече . тези с горивните клетки също - само технология ... автономните технологии в коли не са само запазена марка за електрическите и в момента можеш да си купиш екстра - самостоятелно паркиране . теслите на мъск имат впечатлителен списък със заявка дори за модели дето не са в производство още ... м/у другото всеки дето прави добри електрички е така , дори и цитираните БМВ в материала :))) ... по-скоро електрическата инфраструктура изостава от електричките , зарядните станции . това се очертава главното ... я цъкни в мобилето и виж колко се продават вече . аз се оглеждах , и тези дето си бях набелязал , дето са ми по джоба , вече бяха продадени ...на колко места можеш да вдигнеш 300 на нормален път ? не случайно тече усилен дебат за горна граница на километрите дето може да вдигне един масов автомобил ... много скоро ще бъдат ограничени всички нови автомобили ... вервай ми :))) тва зелените екоталибанщини немат граница , би написал полулярен форумен герой туканка :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 24
scott
преди 4 години
Това съм го писал ного пъти, даже тук!Мъск е най-големия мушеник на нашто време, а електромобилът е продукт-***! НЕ ПАСВА И НЕ СЕ ПРИЕМА ОТ ЧОВЕШКАТА ПСИХИКА! Секи иска колата му да вдигне 300 и да избега от полицистен. Елмобилчето не го може това....друго което иска да направи е да кастрира удоволствието на шофьора. С автоматично сэобразяване с правилата и изземване на контролът. никой, ама никой уважаващ себе си мъж не би седнал зад такава кола. Само жени, *** е некви супербогати искат афтономен електромобил. Мъск и разните хуманоиди кат него решиха, че от гъзарската мода на богатите ша направат пичеливш бизнесмодел? Врещене за отделени газове, затопляне, че и война на германските машини в сащ с тази цел? Е, срещни гневъ на потребителъ, животно. Скоро ше се подиграваме на електроколичкарите. ИДВА. ДИЗЕЛЪТ ФОРЕВЪР! ИЗДЪРЖАЛ Е ИЗПИТАНИЕТО НА ВРЕМЕТО И ИЗИСКВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ МЪЖЕ. А, ДА, ВОЕННИТЕ СЪЩО ВОЮВАТ И УБИВАТ С ДВГ! АКО ЕЛЕКТРИЧКИТЕ СТАВАХА ЗА НЕЩО, ЩЕХА ДА ГИ ЗЕМАТ ПЪРВО ТАМ. УБИВАЙ ЕЛИГРАЧКАТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още