IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan ще плати 97,68 млн. долара по споразумение за случая с Takata

Споразумението е със собственици на автомобили, засегнати от изтеглянията заради въздушни възглавници на японския производител

11:06 | 09.08.17 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската корпорация Nissan ще плати 97,68 млн. долара по договорено извънсъдебно споразумение със собственици на автомобили, засегнати от изтеглянията заради въздушни възглавници на японския производител Takata, предаде Асошиейтед прес.

Споразумението ще покрие разходите за нова програма, която да гарантира, че въздушните възглавници на Takata са демонтирани от 4,4 милиона коли на Nissan.

То също така ще обезщети собствениците за разходите, които ще направят, докато колите им са на ремонт, включително за автомобили под наем. 

Въздушните възглавници на Takata могат да експлодират, ако се надуят с твърде голяма сила, разпръсквайки метални парчета в купето и наранявайки водача и пътниците.

С този проблем се свързват поне 16 смъртни случая и 180 наранявания в света и той предизвика най-голямото изтегляне на автомобили в историята на САЩ. 

Споразумението с Nissan е подобно на постигнатите през май с Toyota, BMW, Mazda и Subaru. Документът бе внесен вчера в съда в Маями и трябва да бъде одобрен от съдия.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още