IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota възобнови дейността на заводите си в Япония

Заради спирането на дейността компанията не можа да произведе около 70-80 000 автомобила

13:16 | 15.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Toyota възобнови дейността на заводите си в Япония

Японският автомобилостроител Toyota Motor Corp възобнови напълно днес производството в 16 свои завода в Япония, предаде Ройтерс.

Припомняме, че преди седмица работата в тях бе преустановена заради недостиг на стомана за много от частите. По тази причина компанията не можа да произведе около 70-80 000 автомобила и сега ще наваксва. 

Недостигът на стомана се дължи на експлозия в завод на Aichi Steel Corp, станала на 8 януари. Тогава нямаше пострадали, но една от производствените линии беше сериозно повредена. Ремонтът ѝ ще продължи до края на март. Въпреки увеличеното производство на други линии, както и допълнителните доставки от други заводи за стомана, Toyota започна да изпитва затруднения с производството на автомобили на досегашното равнище.

В Япония автомобилният гигант има 16 завода, отбелязва Ройтерс. По данни от декември на ден те произвеждат 13 600 коли, което е ръст от 10% на годишна база, отчасти и заради старта на производството на своя хибрид Prius. За първи път работата във всички заводи на автомобилопроизводителя бе спряна след земетресението и вълната цунами през 2011 година.

Toyota е компанията с най-високи автомобилни продажби. През миналата година тя продаде 10,15 милиона автомобила по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още