IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen разкри част от бюджетния си седан

Потвърдено бе името на субкомпактния модел – Ameo

12:33 | 21.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: VW</p>

Снимка: VW

Индийското подразделение на Volkswagen официално обяви името на новия си бюджетен седан и показа неговото първо изображение.

Както се очакваше, субкомпактният модел ще носи името Ameo. Названието идва от латинската дума „amo” – „аз обичам”.

Премиерата на седана пред публика ще се състои на 2 февруари в рамките на автосалона Auto Expo в Ню Делхи. Моделът е разработен за пазара на Индия и засега няма сведения дали ще се продава и другаде.

Автомобилът е изграден на същата платформа, която използва и Volkswagen Vento, известен на някои пазари и като Polo Sedan. Новият Ameo обаче ще бъде по-евтин от своя "донор". Дължината на машината няма да превишава 4 метра, а производството ще бъде съсредоточено в завода на Volkswagen в Индия.

Що се отнася до дизайна, той остава мистерия, въпреки че в задната част се забелязва мотив, подобен на този при новите модели на Skoda.

Предполага се, че Ameo ще получи същите мотори, на които разчита и Vento. В този случай новият седан ще разчита на 1,2-литров бензинов мотор със 75 к.с. и на 1,5-литров дизел с 90 к.с.

Още за VW Ameo вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още