IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Mercedes тества всъдеходни комбита

Германският производител ще пусне модификация E-Class All-Terrain

13:44 | 18.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz е взел решение да пусне всъдеходна версия на новата E-Class, която на пазара ще трябва да се конкурира с Audi A6 Allroad, съобщава изданието Motoring.

На провеждащия се в момента автосалон в Детройт германците показаха новото поколение на седана E-Class, а техен представител разкри, че съвсем скоро пред публика ще се появят и останалите версии на модела – седан с удължена база, комби, купе и кабриолет.

След тях на пазара ще излезе и всъдеходното комби, което ще се казва All-Terrain. Прототип на модела вече се тества усилено, като в Mercedes-Benz предвиждат неговата премиера да се състои най-късно наесен. Тогава ще стартират и продажбите му.

Очакванията са модификацията All-Terrarin да получи двигателите от новата E-Class. Това означава, че базовата версия ще разчита на 2,0-литров бензинов мотор със 184 к.с. и 300 Нм. Основната дизелова модификация е с 2,0-литров агрегат със 195 к.с. и 400 Нм.

Пред журналисти в Детройт представител на марката допълни, че в компанията гледат напълно сериозно към всъдеходните комбита. Така че освен такава версия на E-Class със сигурност на по-късен етап ще излезе и C-Class All-Terrain, която да се конкурира с Audi A4 Allroad.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още