IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota пуска глобален достъпен седан

Компанията планира да продава по 65 000 бройки годишно от модела Vios

14:49 | 29.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Седанът Vios. Снимка: Toyota</p>

Седанът Vios. Снимка: Toyota

Най-големият автомобилен производител в света Toyota подготвя нов глобален модел, който ще представлява следващо поколение на продавания и в момента в Азия седан Vios. Това съобщава сайтът PaulTan, който се позовава на свои източници.

В компанията са се отказали да правят фейслифт на сегашния Vios, който се сглобява в Индия. Вместо това японците разработват напълно нова генерация на модела, който в някои държави се предлага и като версия „седан” на популярния хечбек Yaris.

За автомобила се предвиждат и два нови двигателя с обем 1,6 литра. Това ще бъдат бензинов агрегат със система за промяна на фазите на газоразпределение и дизел, който представлява усъвършенствана версия на използвания досега мотор на BMW с обем 1,6 литра.

В Toyota предвиждат седанът да излезе на пазара през 2018 г., като първоначално от него ще се произвеждат по 25 000 бройки. Две години след това производството на Vios трябва да достигне 65 000 единици.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още