IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat Chrysler връща 570 000 джипове в сервизите

По-сериозната причина е заради окабеляването на огледалото за задно виждане, което може да предизвика пожар

18:28 | 27.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Fiat Chrysler връща 570 000 джипове в сервизите

Заради опасност от възникване на пожар автомобилният концерн Fiat Chrysler (FCA) връща общо 570 000  джипове в сервизите за ремонт, като повечето от тях са в САЩ. Кабели в колите може да прегреят и да се запалят, заяви италианско-американската група.

„Компанията не е известена това да е причинило наранявания или инциденти", заявиха от FCA. Извън Северна Америка и Мексико според компанията почти 110 000 превозни средства трябва да минат през сервизите, предава Ройтерс.

Ставало дума за два сходни проблема. В единия случай, при който са засегнати приблизително 475 000 коли в света, е засегнато окабеляването на огледалото за задно виждане. В много малко случаи при него се стига до прегряване.

Във втория случай заради неправилно инсталирани скоби може да се изпусне течност и да се предизвика пожар при контакт с горещи повърхности, се казва в изявлението. 

Поради различни проблеми през тази година производителят бе принуден да върне особено в САЩ милиони превозни средства в сервизите. В допълнение концернът е заплашен от плащане на глоби за стотици милиони евро.

Така наскоро американският надзор на автомобилния трафик наложи на компанията санкция в размер на 70 милиона долара, тъй като автомобилният производител не е подавал в продължение на години задължителните съобщения, свързани със злополуки, наранявания и смъртни случаи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още