IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Достъпният седан на Volkswagen ще се казва Ameo

Производството на новия модел ще стартира през пролетта

17:30 | 16.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Достъпният седан на Volkswagen ще се казва  Ameo

Компанията Volkswagen е готова с нов компактен седан на достъпна цена, който ще дебютира пред публика на изложението Auto Expo през февруари 2016 г. в Индия. Моделът ще носи името Ameo. 



Седанът ще се предлага с избор от два двигателя. Това за 1,2-литров бензинов мотор със 75 к.с. и с 1,5-литров дизел с 89 к.с. За двата агрегата ще се предлага 5-степенна механична скоростна кутия, като за дизела ще бъде достъпен и 6-степенна автоматична трансмисия.

В основата на Ameo е Volkswagen Polo във версия седан. Моделът ще получи две предни въздушни възглавници в базовото си оборудване, докато за топ-версиите са предвидени джанти от лека сплав и модерна мултимедийна система.

Производството на автомобила ще се осъществява в индийския завод на Volkswagen в провинция Чакан. Там в момента се сглобява най-достъпния модел на германския производител в Индия – Volkswagen Vento. Основните конкуренти на седана ще бъдат Maruti Suzuki, Ford Dzire, Tata Zest, Honda Amaze и Hyundai XCent.

Във Volkswagen имат намерение да продават Ameo и на чужди пазари, като на първо време той ще започне да се предлага в съседни на Индия държави.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още