IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW Group назначи бивш програмист на Mercedes-Benz

Румънецът Йохан Юнгвирт е работил и за Apple

19:30 | 12.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: FaceBook</em></p>

Снимка: FaceBook

Румънецът Йохан Юнгвирт е новия директор на отдела по цифрово обезпечение на автомобилите на VW Group, съобщиха от концерна. 42-годишният специалист идва от Apple, а преди това е работил за Mercedes-Benz.

Във VW Group продължават с назначенията на нови хора на ключови позиции в концерна, които трябва да поправят щетите, нанесени от скандала с манипулираните двигатели на германския производител. Назначаването на родения в Румъния експерт е поредната крачка в тази насока.

Юнгвирт е завършил университета в Щутгарт, където се е дипломирал като инженер по електронни системи. По-късно отива в Техническия институт в Масачузетс (САЩ), където преподава изследователски програми в областта на транспорта.

През 2009 г. румънецът започва да работи за Daimler, като оглавява отдела за изследвания и развитие на цифровите системи в северноамериканския клон на Mercedes-Benz. След 5 години се мести в Apple, където работи по проекта за създаване на първия автомобил на производителя на компютърни системи.

Само година по-късно обаче VW прави предложение на Юнгвирт, на което той не отказва. Според съобщението на концерна румънският специалист има огромен опит в мултимедийните системи и в технологиите за автономно управление, като задачата му ще бъде да създаде първия безпилотен автомобил на германския производител.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още