IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota разкри автомобилния чар

KIKAI е концепт за феновете на механиката

18:23 | 07.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>&nbsp;Снимка: Toyota</em></p>

 Снимка: Toyota

Красотата на механичните компоненти в автомобила - това цели да покаже концепцията KIKAI, която Toyota представи в Токио. Моделът има "разсъблечено" тяло, което предоставя поглед към повечето иначе скрити детайли на колата.

За огромна част от хората автомобилът представлява метално тяло, което е изваяно с възможно най-привлекателния дизайн. Реално обаче под това "наметало" са скрити множество компоненти, благодарение на които автомобилът може да се движи, завива и спира. Именно тяхната красота иска да покаже Toyota KIKAI.

Затова концепцията на японците представлява "разсъблечен автомобил". Той няма капак на двигателя, нито обичайните калници или брони. Благодарение на това пътуващите в колата могат да видят как работят отделните елементи - двигател, трансмисия, окачване.

Единствената закрита част на колата е пътническата клетка. Салонът обаче е решен с щедро остъкление, предоставящо голям обзор. Добавени са също така допълнителни стъкла ниско в краката на шофьора, през които може да се следи работата на окачването, спирачките и гумите.

Също с цел по-добра връзка шофьор-автомобил, разположението на седалките е като при McLaren F1. Toyota KIKAI има три места, като двете пасажерски са позиционирани отзад. Шофьорското е поставено централно, за да може управляващият колата да я усеща по-добре, се казва в съобщението от Toyota.

Японската компания не съобщава дали има намерение да пуска подобна кола на пазара. Не е ясно и на какъв двигател разчита показаната концепция.

Всички снимки на "разсъблечената" Toyota вижте в Automedia.bg
 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още