IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия обмисля дали да компенсира доходите на 6 хил. временни работници на VW

Берлин явно иска да се подготви за евентуално мащабно съкращаване на разходите в компанията

15:09 | 17.10.15 г. 4
Германия обмисля дали да компенсира доходите на 6 хил. временни работници на VW

Канцлерът на Германия Ангела Меркел проучва дали е възможно 6 хил. временни работници на Volkswagen (VW) може да бъдат включени в специалната програма на правителството за намалено работно време, съобщава германският в. Bild, като се позовава на неназовани източници.

Схемата позволява на бизнеса да запази работниците и служителите си, като им намали работното време, а оттам – и капацитетът на производството. Правителството пък компенсира персонала за част от изгубените доходи.

Федералната служба по труда на Германия изключи идеята програмата да се приложи и за работници на VW. Тя вече беше предложена веднъж от министъра на икономиката Зигмар Габриел.

Берлин обаче явно иска да се подготви за евентуално мащабно съкращаване на разходите в компанията.

VW призна преди няколко седмици, че е манипулирал данните за вредните емисии, излъчвани от дизелови автомобили на компанията, продавани в САЩ. В последствие се оказа, че въпросният софтуер е инсталиран на 11 млн. автомобила по целия свят.

Според анализатори скандалът може да струва на компанията над 35 млрд. евро, като в сумата влизат разходите за изтеглянето на автомобили и отстраняване на проблема, глоби и съдебни дела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Misho ILIEV
преди 8 години
Нека, нека съкращават раздутия си персонал. VW има доста голям скрит потенциал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
kane
преди 8 години
този концерн ще се разпадне в следствие на лъжите им на отделните маркибг политиците да се учат какво изначава дъжава и държавна подкрепа и протекционизъм!"гледай какво правят, а не какво ти говорят"!?"свободен пазар" е нямало, няма и няма да има!Чърчил, елитен виден представител на "модерния фашизъм" създава държавната БПа САЩ под дулата на НАТО брани интересите на най-едрите си "фат катс" - какъвто е случая с Мариците в бгте, империите, минали и настоящи и преди и сега роби и колонии са имали, едните със сила, пушки и бомби другите чрез политики, манипулации са завладявани, но с цел да бъдат използвани, каквато е бг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още