IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen изхвърля трима топ мениджъри?

Според медийни публикации Улрих Хакенберг, Волфганг Хатц и Хайнц-Якоб Нойсер ще бъдат освободени заради скандала

17:52 | 24.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Volkswagen изхвърля трима топ мениджъри?

Надзорният съвет на изпадналия в криза германски автомобилен концерн Volkswagen ще гласува на своето утрешно заседание за освобождаването на още няколко мениджъри, които носят отговорност за скандала с манипулирането на данните за вредните емисии на дизеловите двигатели на компанията в САЩ и Европа.

Според информация на германското списание Spiegel и на таблоида Bild членовете на борда считат за отговорни за кризата и Улрих Хакенберг и Волфганг Хатц. Първият към момента е председател на борда на Audi, а вторият - на Porsche. Според Spiegel „червен картон“ ще бъде показан и на отговорния за разработките във VW директор Хайнц-Якоб Нойсер.

По времето, когато дизеловите двигатели са били снабдени с въпросния манипулиращ софтуер, Хакенберг е бил шеф на разработките, а Хатц – водещ разработчик по двигателите. Очаква се те да бъдат обвинени, че носят отговорност за аферата.

Освобождаването на тримата топ мениджъри ще е пореден тежък удар за концерна. И тримата в момента заемат важни позиции и им се възлагаха големи надежди.

Според Spiegel членовете на Надзорния съвет са шокирани от степента на скандала. Те са "направо зашеметени" от факта, че компанията е информирала властите още на 3 септември за софтуерната манипулация, но не и широката общественост и Надзорния съвет. Както Volkswagen, така и Audi и Porsche не са пожелали да коментират данните. 

Повече за скандала можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Jorkata
преди 8 години
В банковия свят имаше манипулация на ЛИБОР... дали в автомобилния свят няма манипулация на емисиите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още