IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой ще наследи Мартин Винтеркорн?

Има няколко фаворити, а Надзорният съвет ще трябва да се обедини около една фигура

13:00 | 24.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Винтеркорн си тръгва. Кой ще го замести? <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Винтеркорн си тръгва. Кой ще го замести? Снимка: Ройтерс

Когато бомбата изгърмява и става ясно, че изпълнителният директор на Volkswagen Мартин Винтеркорн е подал оставка, Матиас Мюлер е в офиса си. В Щутгарт. Доста далече от епицентъра на земетресението с марка VW, защото Надзорният съвет на компанията, с който Винтеркорн договаря оставката си, заседава във Волфсбург. 

Но в четвъртък шефът на Porsche Мюлер ще е във Волфсбург за заседанието на Надзорния съвет на Porsche AG, което този път няма да се проведе в Щутгарт, а в централата на компанията майка. „Всичко е случайност“, би си помислил някой. Но дали, пита реторично в свой анализ германският Die Welt. Защото според вестника именно Мюлер има всички шансове да стане новият председател на Борда на директорите на изпадналия в криза производител.

В петък президиумът ще разглежда предложенията за наследник на Винтеркорн. „Не е вероятно да има сериозна надпревара, да трябва бордът да решава сред много кандидати и накрая да избира един“, казва мениджър от компанията, пожелал анонимност.

По-скоро на директорите ще бъде представена една кандидатура. Няма да има сериозна битка и конфликт при избора. В крайна сметка на VW им писна от конфликти. Вероятно президиумът ще се обедини около една фигура, почти сигурно е, че Надзорният съвет ще я одобри. Но кои са фаворитите вижте в галерията на Investor.bg

Повече за скандала можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още