IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хот хечът Hyundai i30 ще е с 300 к.с.

Корейците създадоха ново шаси за автомобила

21:30 | 07.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Worldcarfans</p>

Снимка: Worldcarfans

Спортната версия на хечбека Hyundai i30 ще разчита на двигател с 300 к.с. и система за задвижване на четирите колела, съобщава изданието Go Auto. Моделът е разработка на подразделението N Performance и ще бъде представен на автосалона във Франкфурт през септември.

Според информацията заради трансмисията и системата 4х4 корейският производител изцяло е променил конструкцията на автомобила. Той е изграден на ново модулно шаси, което ще дебютира именно при хот-хеча.

Двигателят за машината е 2,0-литров с 4 цилиндъра и турбина. Той вече бе представен пред публика на концептуалния модел със задно предаване Racing Midship по време на автосалона в Сеул през април. По данни на Hyundai ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4,7 секунди.

През юли се появиха снимки от изпитанията на напомпания Hyundai i30 на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг”. На това трасе корейците имат изпитателен център. Тогава се твърдеше, че моторът на хот-хеча е с мощност 250 к.с.

В момента i30 се предлага във версия Turbo, която е оборудвана с 1,6-литров турбомотор със 186 к.с. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8 секунди.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още