IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Great Wall готви нов кросовър

Haval 7 ще получи турбодвигател с над 220 к.с.

17:03 | 24.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Great Wall&nbsp;</em></p>

Снимка: Great Wall 

Китайският автомобилен производител Great Wall, който произвежда автомобили в България съвместно с Litex Motors, подготвя пускането на нов кросовър – Haval H7. Това съобщава изданието Auto.sohu, което публикува и снимка от тестови прототип на модела. 

Всъщност автомобилът бе показан още през 2013 г., но сега излизат нови подробности за серийната му версия. Според информацията H7 ще предлага мощен бензинов турбо-мотор – около 220-231 к.с., богато оборудване и сериозна цена. А появата му на пазара е планирана за втората половина на 2016 г.

Предсерийният вариант, показан на автосалона в Шанхай преди 2 години, бе оборудван със същия 2,0-литров бензинов агрегат, но той бе форсиран до 324 к.с. Все още няма яснота дали на пазара ще се появи подобна модификация на H7.

Известно е обаче, че за кросовъра се предвиждат поне два дизелови двигателя, като единият ще е 3,0-литров турбо V6. Скоростните кутии също са две – 6-степенна механична и автоматик – ZF DCT, който е съвместно германо-китайско производство.

Всъдеходът със средни размери ще се предлага със система за задвижване на четирите колела, като за Китай е подготвена и версия с удължена база – Haval H7L. За интериора ще бъдат използвани скъпа кожа и дърво, предвижда се и поставянето на мултимедийна система с чувствителен на докосвания екран.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още