IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С до 30% повече плащат жените за ремонт на автомобила

Това сочат резултатите от проучване във Великобритания

14:12 | 08.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С до 30% по-скъпо са таксувани представителите на нежния пол в автомобилните сервизи, съобщава AutoExpress, цитирайки проведено във Великобритания проучване на компанията ClickMechanic.

Експериментът обхваща 182 сервиза в страната, като показва, че дамите са били таксувани средно с 45 лири (63 евро) повече за един и същ ремонт в сравнение с мъжете.

Специалистите са поискали цена за смяна на съединител на Ford Focus от 2011 година. Когато запитването е било правено от жена, цената е била една, докато при поискване на оферта от мъж, сумата е била далеч по-ниска.

Най-голяма разликата е била в град Бирмингам. За въпросния ремонт дамите е трябвало да платят 582 лири (817 евро), докато цената за мъжете е била едва 445 лири (624 евро).

Подобно е положението в осем от десетте града, в които е било проведено проучването. Единствено в Единбург дамите са получили по-ниска цена в сравнение с мъжете. В Ливърпул пък сумите за мъжете и жените са били аналогични.

"Докато повечето сервизи в страната се стремят да правят честен бизнес, резултатите показват, че има и такива, които се опитват да се възползват от некомпетентността на потребителите", споделя Андрю Джарвис, съосновател и главен изпълнителен директор на ClickMechanic.

"За съжаление, това не е частен случай. Много жени се обръщат към нас, след като са били излъгани при покупка или ремонт на автомобил", допълва Стеф Савъл от Foxy Lady Drivers Club.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още