IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Land Rover Defender вече в 2 млн. екземпляра

Юбилейният автомобил ще бъде продаден в полза на Червения кръст

17:37 | 23.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Land Rover</em></p>

Снимка: Land Rover

За 67 години Land Rover успя да произведе точно 2 милиона бройки от един от най-разпознаваемите и легендарни всъдеходи на планетата – модела Defender, чиято историята започва под друго име.

Юбилейният автомобил слезе от конвейра в завода в Солихол (Великобритания), като събитието бе отбелязано със специална церемония. Ролите на работниците край поточната линия бяха заети от топ-мениджъри на Land Rover, както и от някои фенове на марката, сред които бе и „специалистът по оцеляване” Беър Грилс.

„Land Rover ме е измъквал толкова много пъти от трудни ситуации, че дори не мога да ги преброя. Смело мога да заявя, че Defender е машината, която може да работи на пълни натоварвания при всякакви условия”, коментира Грилс.

Представители на компанията Jaguar Land Rover припомниха, че Land Rover Series I дебютира на 30 април 1948 г. на автосалона в Астердам. Именно тогава започва и производството на всъдеходите Land Rover Series I, II и III, които по-късно се превръщат в Land Rover Defender.

Юбилейната бройка е боядисана в сиво и ще се появи пред публика на Фестивала на скоростта в Гудууд (Вбр) в края на месеца. След това всъдеходът ще обиколи още няколко мероприятия, а през декември ще бъде пуснат на търг. Всички пари от продажбата му ще отидат в полза на Червения кръст и на Червения полумесец.

Повече по темата четете в Аutomedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още