IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дидие Льороа стана първият чужденец в ръководството на Toyota

Французинът е новият изпълнителен вицепрезидент в Toyota Motor Corporation

14:30 | 18.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Toyota</em></p>

Снимка: Toyota

Toyota Motor Corporation (TMC) официално назначи Дидие Льороа за президент на Toyota No.1 в TMC. Встъпването в длъжност се състоя по време на 111-тата официална среща на акционерите в компанията, съобщават от японската компания.

Льороа е първият изпълнителен вицепрезидент и член на борда на директорите в TMC, който не е от японски произход. Той ще ръководи множеството дейности на подразделението Toyota No.1, свързани както с разработката на нови автомобили и продажбите в Северна Америка, Европа и Африка, така и с продуктовото планиране, дизайна и моторния спорт. 

Това назначение следва новините от TMC през март за промени в структурата на управляващия борд в Япония, което размени ролите в топ мениджмънта на компанията. 

Льороа ще бъде базиран в Брюксел. Той започва кариерата си в Toyota през септември 1998 г. като вицепрезидент, отговарящ за производството. Преди това работи в Renault Group, където заема различни ръководни постове във фабриките на компанията. Пред годините французинът преминава през множество ръководни постове в Toyota, като от април 2012 г. заема позицията старши член на управителния съвет на Toyota Motor Corporation.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още