IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat-Chrysler възрaжда Ferrari Dino

Бъдещият модел на италианците ще струва около 200 хил. евро

13:16 | 09.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Fiat-Chrysler възрaжда Ferrari Dino

Компанията Ferrari се готви да възроди името Dino за нов спортен автомобил със средно разположен двигател. Това съобщава Autocar, като се позовава на шефа на концерна Fiat-Chrysler (FCA) Серджио Маркионе. 

Пред изданието топ-мениджърът категорично обяви, че появата на подобен модел е „въпрос на време”. Името Dino се появи през 1968 г., като под него Ferrari продаваше цяло семейство достъпни автомобили с двигатели с по-малко от 12 цилиндъра. Те са кръстени на най-големи син на Енцо Ферари, който умира само на 24 години.

Бъдещият вариант на Dino ще получи туин-турбо V6 двигател, което контрастира с настоящите модели на Ferrari, залагащи на V8 мотори с компресор и атмосферни V12. Според Маркионе мощността на новия модел ще е около 500 к.с., като той ще трябва да се пребори за клиенти с Porsche 911 GT3 RS, Aston Martin V12 Vantage S и McLaren 570S.

Очаква се в гамата на Ferrai новият модел да се разположи под California T и да струва около 200 хил. евро. Обсъжда се възможност, при която Dino да заеме мястото на California, но това е по-малко вероятно. Появата на модела е планирана за 2018 г.

Още новини на автомобилна тематика може намерите в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още