IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Върхови версии на VW Touareg и Porsche Cayenne слизат от производство

Дизеловите модификации няма да се предлагат заради новите екостандарти

13:50 | 04.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Volkswagen взе решение да спре производството и продажбите на две от топ версиите на всъдеходите Volkswagen Touareg и Porsche Cayenne. Причината е, че те не отговарят на новите екостандарти, съобщават от германската компания.

В историята отиват дизеловите модификации, оборудвани с турбо V8 двигател, които са адаптирани към стандарта Euro-5. От германския производител са на мнение, че преработката на моторите и приспособяването им към Euro-6 не е икономически оправдана.

Така Porsche Cayenne остава без версията S Diesel, която е оборудвана с турбо V8 мотор, развиващ 385 к.с. и 850 Нм. По този начин единственият дизелов Cayenne на пазара ще бъде с V6 двигател с 262 к.с.

От гамата на Volkswagen Touareg отпада модификацията с 4,2-литров турбо V8 с мощност 335 к.с. и 800 Нм. Спира се производството и на хибридната версия с V8 двигател и електромотор, която има 380 к.с. При нея нивото на вредни емисии СО2 е 193 г/км, което също не съответства на новия стандарт Euro-6.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още