IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen Group рестартира Seat

Компанията инвестира 4,2 млрд. евро в Испания

15:24 | 12.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новото поколение Leon е сред основните виновници за подобреното представяне на испанската марка.<em> Снимка: Seat</em></p>

Новото поколение Leon е сред основните виновници за подобреното представяне на испанската марка. Снимка: Seat

Позакъсалата през последните години марка Seat ще получи сериозна финансова подкрепа от Volkswagen Group. Германският концерн ще инвестира 4,2 млрд. евро до 2019 година в операциите си на територията на Испания.

От разпространената от концерна информация става ясно, че това е най-голямата индустриална инвестиция в историята на страната. Една част от парите ще бъдат насочени за модернизиране на фабриките на Volkswagen и Seat в Испания, а друга ще отиде за нови модели.

Към момента няма яснота за какви точно нови модели става въпрос, като от Volkswagen Group посочват, че те се разработват в момента и ще бъдат предмет на бъдещи съобщения от компанията.

Едно обаче е ясно - Volkswagen Group си връща доверието в Seat. Испанската марка носи загуби на концерна от 2005 година насам, като едва през миналата година записа ръст при продажбите си. Концернът обмисляше дори ликвидирането на марката, но вместо това й осигури нови модели, чрез които Seat започна да си връща старите позиции на пазара.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още