IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari ще прави новите мотори на Alfa Romeo

Концернът Fiat Chrysler Automobile инвестира 500 млн. евро в разработката на два двигателя

10:11 | 10.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Alfa Romeo</p>

Снимка: Alfa Romeo

Специалисти от компанията Ferrari ще разработват двигателите за бъдещите модели на Alfa Romeo. Това съобщи шефът на концерна Fiat Chrysler Automobile Серджо Маркионе по време на пресконференция в Термоли (Ит).

По думите на Маркионе, концернът предвижда да инвестира около 500 млн. евро в създаването на два напълно нови мотора, които ще бъдат изградени на базата на вече готови агрегати на Ferrari. Единият от двигателите ще бъде мощен 4-цилиндров, а другият – V6.

Маркионе не даде други подробности, но според информации от концерна моторът с 4 цилиндъра ще развива мощност между 110 и 330 к.с. Двигателят V6 на свой ред ще предлага между 400 и 500 к.с. Освен тях за моделите на Alfa Romeo се предвиждат и нови дизелови агрегати – с 4 и 6 цилиндъра.

Всички мотори ще се сглобяват в завода в Термоли, като предприятието ще бъде значително модернизирано. Предвижда се годишно производство от 200 000 единици, което е половината от планираните продажби на Alfa Romeo за 2018 г.

Като цяло Fiat ще инвестира 1 млрд. евро в развитието на Alfa Romeo. В гамата на марката ще влязат общо 8 нови модела, сред които поне 2 кросовъра, седан и компактен спортен автомобил.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още