IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Най-интересните премиери от автосалона в Ню Йорк

Най-голямото изложение в САЩ представя над 60 световни новости

12:39 | 06.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Претъпканият Ню Йорк може и да не е най-приятното място за шофиране на автомобил, но в началото на месец април мегаполисът се превръща в сцена на най-новото от автомобилната индустрия, пише изданието Wired, чиито редактори съставиха свой топ 10 на най-интересните автомобили от тазгодишния салон в американския град.

Изборът на американците включва както суперскъпи и спортни машини, така и по-достъпни като цена возила.

Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: McLaren

На първо място е позициониран новият базов модел на McLaren. Не се заблуждавайте от това, че автомобилът е входен в гамата. Той разполага с 570 к.с., може да ускорява от място до 100 км/час за 3,2 секунди и развива внушителните 328 км/час. И цената на машината, която ще опита да отмъкне клиенти от Porsche 911, e внушителна - 213 000 долара.

Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: Honda

Новият Civic на Honda също е намерил място в класацията, при това в горната й част. Моделът е концепцията, даваща първи поглед към 10-ото поколение на популярния модел.

"Civic е доказан автомобил, който е търсен заради своите здравина и достъпна цена. С концепцията от Ню Йорк японската компания доказва, че все още може да привлича клиенти и с дизайн", смятат редакторите на Wired.

Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: Smart

Изненадващо е присъствието на новия Smart Fortwo в подреждането. Все пак американците са известни със страстта си към големите и жадни за бензин коли. Новият Fortwo обаче е по-добър от всякога - той има минимален радиус на завой, много по-свеж дизайн, както и трансмисия с два съединителя, която заменя старата и тромава кутия, пише изданието.


Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: AutoShowNY

Чист спортист. Това вероятно е най-точното определение за Porsche Boxster Spyder. Представената в Ню Йорк нова модификация е върхова в гамата на модела, като акцентира изцяло върху спорта. Boxster Spyder не може да предложи климатик, радио или електрически покрив. Но пък разполага с 385 к.с., пренастроено окачване, олекотена каросерия и спирачна система, заета от най-мощните модификации на Porsche 911. Резултатът е спринт от място до 60 мили в час за само 4,3 сек.


Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: Bentley

EXP 10 Speed 6 определено няма да ви впечатли с името си. Нито пък с техническите си характеристики, тъй като те все още се пазят в тайна. Концептът на Bentley е създаден, за да покаже как ще изглеждат бъдещите спортни коли на марката. Всичко при EXP 10 Speed 6 е дизайн, при това впечатляващ .

Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: Ройтерс

Една от най-важните премиери за американската автомобилна промишленост. Върховата марка Cadillac представи своя върхов модел. Новият CT6 не просто ще конкурира флагманските лимузини на голямата германска тройка. Той е създаден, за да бъде по-добър от тях. Поне това твърдят от Cadillac.

Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: Aston Martin

Нещо наистина специално. Aston Martin Vulcan ще бъде произведен в само 24 екземпляра. Той има каросерия от карбон и 7,0-литров V12 атмосферен двигател, разположен на задната ос. Това е най-мощната и впечатляваща кола на марката. Е, цената също впечатлява - 2,3 мнл. долара.

Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: Ройтерс

Автомобил, който още преди премиерата си създаде скандал. Възроденият Lincoln Continental, представен като концепция, бе определен от главния дизайнер на Bentley Bentley - Люк Донкерволке, като копие на лимузината Flying Spur. А това измести фокуса от реалните качества на новия Continental.

Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: Ройтерс

Новият Jaguar XF е глътка свежест в сегмента, в който царуват BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class. Британският модел е подобрен във всеки един аспект, като е втората машина на марката, която получава новата алуминиева конструкция на Jaguar.

Най-добрите 10 от Ню Йорк
Снимка: Ройтерс

Да, за съжаление това не е сериен модел. Subaru STI Performance е само концепт, но заслужава да бъде в класацията, тъй като е расов спортен автомобил. Той има състезателен двигател с 300 к.с., агресивна аеродинамика, пистово окачване и не на последно място - впечатляващ външен вид.

Тазгодишното издание на най-големия автосалон в САЩ се провежда между 1 и 12 април. Изложението е сцена на над 60 световни и местни премиери.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 29.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още