IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen спира Polo с 3 врати

Причината е съкращаването на разходите на производителя

12:05 | 10.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Настоящата генерация на Polo. Снимка: Volkswagen</p>

Настоящата генерация на Polo. Снимка: Volkswagen

Volkswagen ще прекрати производството на версията с 3 врати на модела Polo заради предстоящото съкращаване на разходите на германския автомобилен гигант. Това съобщава агенция Ройтерс, която се позовава на свои източници.

Очаква се следващото поколение на Polo да излезе през 2017 г., като най-вероятно гамата ще се състои само от хечбек с 5 врати и седан. Във Volkswagen са на мнение, че спирането на модификацията с 3 врати няма да се отрази на популярността на модела, който през миналата година бе на 4-о място по продажби в Европа след Renault Clio, Ford Fiesta и Volkswagen Golf.

В момента концернът предприема сериозно съкращаване на разходите, като намалява производството на моделите, носещи загуби. Volkswagen вече се отказа от един от тях – кабриолета Eos, като планът предвижда  през 2017 г. разходите да бъдат намалени с около 5 млрд. eвро. За целта производителят ще увеличи моделите, използващи универсалната платформа MQB.

Сегашното Polo претърпя фейслифт през 2014 г. Моделът е изграден на собствена платформа и не съответства на новата политика на компанията. Представител на Volkswagen обяви, че все още не е взето окончателно решение както за следващото поколение на модела, така и за евентуалното производство на кросовър на базата на Polo.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още