IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Daimler стартира нова сервизна акция

Тя се провежда в САЩ и засяга моделите E-Class и CLS-Class

14:41 | 25.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	E-Class.<em> Снимка: Mercedes-Benz</em></p>

E-Class. Снимка: Mercedes-Benz

Концернът Daimler обяви нова сервизна акция, която ще засегне 150 000 автомобила на територията на САЩ.

При всички тези машини има опасност от запалване на двигателя, уточни представител на германския производител. Проблемът е в едно от гумените уплътнения, което може да се откъсне и да попадне в моторния отсек. В най-лошия случай подобно нещо може да доведе да възпламеняване на двигателя.

Сервизната акция ще засегне автомобили от моделите Mercedes-Benz E-Class и CLS-Class, произведени през периода 2012-2014 г. По-рано заради аналогичен проблем концернът изтегли още почти 150 000 машини от Европа и Китай.

Над 100 000 от тях бяха продадени на територията на Германия през периода февруари-ноември миналата година. Те са оборудвани с 4-цилиндрови турбодизелови мотори, при които също бе установен дефект на гумен уплътнител. Оказа се, че той лесно се къса и от двигателя започва да тече масло.

От концерна обявиха, че подмяната на повредения елемент е напълно безплатна за собствениците на автомобилите и отнема само 2 часа.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още